http://ad.zanox.com/ppc/?31811413C36070243T

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Gluteeniton kesäkurpitsaleipä / Gluten free Zucchini bread

Tuoreen leivän tuoksu on vaan niin huumaava! Kun itse tehty leipä muhii uunissa, niin koko koti täyttyy ihanalla vastaleivotun leivän tuoksulla.. aah. Ja kyllä tuore itse tehty leipä myös maistuu taivaalliselta!

This gluten free zuccini bread is so good, my absolute favourite! Check the recipe in English below.



Tämä gluteeniton kesäkurpitsaleipä on mun ehdoton suosikki! Olen tehnyt tätä jo monta kertaa, mutta vasta nyt sain laitettua reseptin jakoon. Tässä leivässä ei ole lainkaan jauhoja - vaan "jauhoina" toimii kaurahiutaleet, siemenet ja kvinoa. Kannattaa tehdä saman tien tupla-annos, koska tää tulee syötyä aika nopsaan ;) 


Gluteeniton kesäkurpitsaleipä

  • 1 kesäkurpitsa TAI 1/2 kesäkurpitsaa ja 2 porkkanaa
  • 1,5 dl siemeniä (siemensekoitusta tai esim. kurpitsan ja auringonkukansiemeniä)
  • 2 dl kaurahiutaleita TAI tattarihiutaleita (tai puoliks molempia)
  • 1,5 dl kvinoaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 2 munaa
  • Suolaa
  • 1 tl psylliumia
Huuhtele kvinoa ja laita kiehumaan. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana. Jauha tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella siemenet ja kaurahiutaleet jauhoksi. Sekoita kasvisraasteen joukkoon jauhetut siemenet, kaurahiutaleet ja leivinjauhe sekä keitetty kvinoa. Lisää joukkoon oliiviöljy, suola, psyllium ja lopuksi kananmunat. Sekoita taikinaksi.
Voitele leipävuoka oliiviöljyllä tai ripottele pohjalle pellavan- tai seasaminsiemeniä. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 45-50 min.




Täällä on ollut taas ihanan aurinkoinen ja keväinen viikonloppu. Lauantaipäivä vaan chillailtiin ja käytiin mm. torilta ostamassa tuoretta minttua ja pinaattia, ja syötiin kevään ensimmäinen terassilounas. Lauantai-ilta vietettiin salilla! Jos lauantai-illalle ei oo kummempaa ohjelmaa, niin musta on kiva viettää ilta salilla. Siellä on yleensä aika hiljasta ja voi myös jäädä rauhassa saunomaaan oikein pitkän kaavan mukaan. Mun salilla on onneks jopa suomalaisten kriteerien mukaan hyvä sauna!

Leivoin tän kesäkurpitsaleivän ystäväni Baby Shower -juhliin, ja teki kyllä hyvin kauppansa! :)


Gluten free Zucchini bread

  • 1 grated zuccini OR half zucchini and 2 carrots 
  • 1,5 dl seeds
  • 2 dl oat flakes
  • 0,5 dl kvinoa
  • 1 tl baking powder
  • 3/4 dl olive oil
  • 2 eggs
  • Salt
Start by boiling the kvinoa. In the mean time, grate the vegetables and
process the oats and seeds in the food processor (or with the bar mixer - just make them a bit smaller). Mix all the ingredienst with the grated vegetabels in a big bowl, eggs last. Mix well. Pour into the bread bowl and put in the oven (180 C) for about 45-50 mins.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti